-Klinička slika nije se promijenila u odnosu na raniji period, a najčešće se radi o srednje teškoj i teškoj kliničkoj slici sa razvijenom obostranom upalom pluća, kazala nam je načelnica odjela dr. Enisa Šabotić

Dodaje da ukoliko dođe do dodatnog rasta oboljelih strahuje se od zagušenja zdravstvenog sistema, na što se upozorava mjesecima. Stoga je od iznimne važnosti poštivanje osnovnih mjera čime se dio stanovništva Unsko – sanskog kantona ne može pohvaliti. Nenošenje maske i okupljanje u zatvorenim prostorima bez držanja distance i dalje je evidentno zato povećanje broja zaraženih nikoga ne iznenađuje ali zabrinjava.

Izvor: RTVUSK

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.