Instagram, jedna od najposjećenijih društvenih mreža na svijetu, ove je sedmice oborila rekord po broju korisnika.

Društvena mreža bazirana na dijeljenju fotografija, a koja je u vlasništvu Facebooka, dostigla je broj veći od 500.000.000 korisnika na bazi mjesečnih posjeta. Ovaj broj je u septembru iznosio 400.000.000, a magičnih pola milijarde korisnika potvrđeno je u utorak.

Od navedenog broja, njih 300.000.000 Instagram koristi svakodnevno, a njih 80 posto živi izvan Sjedinjenih Američkih Država. Taj postotak je u septembru iznosio 75 posto. Instagram “trpi” više od 95 miliona objava dnevno koje dobivaju više od četiri milijarde lajkova u 24 sata.

Informacije o statistici posjeta dolazi u vrijeme velikih promjena na društvenoj mreži, a prvenstveno kada je u pitanju feed koji je pretvoren u algoritamski model.

/klix.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.