Kako bismo neki prostor učinili svojim važno je vješto spojiti sve ono što nas veseli, čini naš život jednostavnijim i ljepšim u ambijent koji smo odabrali. U posljednje je vrijeme sve popularnije miješanje stilove i spajanje starog i novog koji u svakom prostoru čine čuda

Retro stolice u boji dat će vašem domu jednu notu svježine koja će upotpuniti svaki prostor. Gledajte da ne budu kičave i prije svega jednostave. Mi ovog puta biramo žutu boju.

Sobe s ovim komadima su vrlo zanimljive jer na prvi pogled djeluju kao skladna i ujednačena cjelina. Takvi prostori uvijek su mnogo zanimljiviji od strogih i školskih primjera koji se beskompromisno pridržavaju isključivo jednog stila. Dakle jednobojni kauč ukrasite modernim jastucima u boji.

Ukoliko vaš stan odiše klasikom, pravo osvježenje je ćilim s bosanskim motivima. Bit ćete pravi mali znali koji su uz pomoć jednog detalja pretvorili prostor u jednu malu retno oazu iz koje ne bi nikada izlazili.

Kako bi dom u svakom trenutku bio u trendu, prilikom uređenja vašeg fokusirajte se na udobnost, jer bez toga dom nije dom nego je salon namještaja. Reprezentativni drveni primjerci namještaja pokazuju pravu raskoš i eleganciju.

Prema Google istraživanju trendova, ove su godine apsolutni hit u uređenju dnevnog boravka retro komadi namještaja iz 1950-ih u kombinaciji s modernim detaljima. Svevremenski klasici tako uključuju namještaj jarkih boja i hrabrih uzoraka, ali i jednostavne linije te iste takve teksture omiljenih komada.

Više saznajte na izvornom linku: Redakcija – Interijer: Retro komadima namještaja osvježite dom / (azra.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.