Investitori iz Ujedinjenih Arapskih Emirata zainteresovani su za Luku Bar, izjavio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Đukanović je poslije prve zvanične posjete Ujedinjenim Arapskim Emiratima rekao da je Luka Bar važan infrastrukturni objekat koji treba da omogući dinamičan razvoj i kvalitetniju vezu Crne Gore sa svijetom.

On je naveo da u oblasti turizma, pored pozitivnog iskustva u Porto Montenegru i Porto Novom, postoji nekoliko interesantnih lokacija na moru i na planinama, gdje investitori iz Emirata žele da učestvuju, saopšteno je iz kabineta crnogorskog predsjednika.

Đukanović je istakao da je proizvodnja hrane imperativ budućeg razvoja Crne Gore, a da je njen potrošač svaki novi hotel.

– Za nas je pitanje da li ćemo tu potrošnju zadovoljavati samo uvozeći hranu ili ćemo nešto učiniti da dodatno iskoristimo neiskorištene poljoprivredne površine u Crnoj Gori – dodao je Đukanović. 

On se danas, pored ostalih zvaničnika, sastao i sa Šeikom Mohamedom bin Rašidom Al Maktumom, premijerom i potpredsjednikom UAE i vladarom Dubaija.

U čast posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), zgrada Abu Dabi Nacionalne naftne kompanije danas je bila osvijetljena bojama crnogorske zastave.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba