Iran je jedna od zemalja koje su najteže pogođene pandemijom koronavirusa, ali iz prijestolnice Teherana ipak dolazi priča koja ulijeva nadu svima u danima neizvjesnosti, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon što se potpuno oporavio, iz bolnice je otpušten pacijent  star 102 godine koji je bio zaražen koronavirusom.

Muškarac je bio hospitiliziran u bolnici u Teheranu, a na državnoj televiziji je objavljen i snimak njegovog izlaska iz bolnice.

Iranac, rođen 1918. godine, zahvalio se ljekarima i medicinskom osoblju koje se brinulo o njemu, a bolnicu je napustio u pratnji porodice.

Ovo je još jedan od primjera da se od posljedica zaraze mogu oporaviti i osobe starije od 80 godina koje inače spadaju u najrizičniju starosnu grupu.

Prema dosadašnjim podacima, najstarija osoba koja je “pobijedila” koronavirus je žena stara 103 godine iz Irana i njena vršnjakinja iz Kine.

U Iranu je do sada od posljedica zaraze koronavirusom umrlo 2.378 osoba, dok je broj zaraženih povećan na 32.332, a oporavljene su ukupno 11.133 osobe.

Više saznajte na izvornom linku: Anadoly Agency – Iranac star 102 godine oporavio se od koronavirusa, izašao iz bolnice u Teheranu / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.