Kristijano Ronaldo (Cristiano) vratio se u Torino nakon što je posljednjih dana boravio u Portugalu zbog toga što je njegova majka Dolores Aveiro (65) u utorak doživjela moždani udar. 

– Hvala vam na porukama podrške. Majka je stabilno i oporavlja se. Moja porodica i ja zahvaljujemo medicinskom timu i molimo vas za malo privatnosti – napisao je Ronaldo na Twitteru.

Dolores je svakako najvažnija žena u Kristijanovom životu. Konsultiraju se o svim važnim odlukama u karijeri Kristijana, a navodno se ona pitala i o djevojkama s kojima bi se Kristijano zabavljao. Nije tajna da voli Georginu Rodrigez (Rodriguez), aktuelnu Kristijanovu ljubavnu partnericu.

Dolores je odrasla u teškom siromaštvu. Nije imala podršku supruga i Kristijanovog oca Hosea Dinisa Aveira (Jose), koji je bio alkoholičar. Dolores je jednom prilikom pričala da je čak razmišljala o pobačaju dok je nosila Kristijana, jer je živjela u veoma teškim uvjetima, gdje je četvero djece dijelilo jednu sobu.

Kristijanovo djetinjstvo bilo je vrlo teško, pa je često isticao koliku je žrtvu podnosila njegova majka.


– Ona mi je sve omogućila žrtvujući svoj život za mene. Išla je gladna u krevet kako bih ja imao šta jesti. Nismo imali para, a ona je radila sedam dana kako bih ja mogao biti fudbaler. Cijeli moj uspjeh posvećen 
je njoj – rekao je Portugalac jednom prilikom.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Išla je gladna u krevet kako bih ja imao šta jesti / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.