Osmogodišnji Ismail Zulfić iz Zenice, o kojem je Avaz.ba pisao nekoliko puta, ponovo je oduševio javnost svojim sportskim aktivnostima kojima definitivno pomijera granice, ali i ruši sve predrasude o osobama s invaliditetom. 

Podsjetimo, ovaj hrabri dječak rođen je bez ruku, jedna noga mu je zakrivljena, a na drugoj su spojeni prsti. Uprkos svemu, Ismail samostalno jede, crta, piše, vozi bicikl, pliva…

Pažnju javnosti plijenio je i svojim umijećem skijanjem, a danas je objavljen i videosnimak na kojem Zulfić pokazuje talenat i za nogomet.

I na ovaj način Ismail je još jednom dokazao da može sve ono što i njegovi vršnjaci, a da invaliditet sa kojim se rodio ne predstavlja prepreku da uradi bilo šta.

Simpatičnim videom dječak je reprezentativcima BiH zaželio sreću u večerašnjem susretu na Bilinom polju. Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.