Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Beogradska policija uhapsila je molera koji je osumnjičen za ucjenu biznismena. 

S njim je imao seksualne odnose koji su zabilježeni kamerom, počeo je da ucjenjuje biznismena i tražio je od njega 10.000 eura kako njegovoj porodici ne bi poslao snimak njihovog seksualnog odnosa, koji su imali u trenutku dok je bio angažiran na krečenju njegove porodične kuće. 

Uhapšenom moleru određeno je nakon hapšenja policijsko zadržavanje, a danas bi trebao biti saslušan u tužilaštvu. 

Policija provjerava je li moler I. R. (32) iz Beograda, koji je prije dva dana uhapšen zbog sumnje da je preko Facebooka ucjenjivao gej porno-snimkom oženjenog biznismena, i ranije na isti način iznuđivao novac od muškaraca s kojima je imao seksualne odnose.

– Praksa pokazuje da su osobe koje su odgovarale zbog ucjene i iznude rijetko kad ta djela počinile samo jedanput. Ovakvi slučajevi su posebno specifični jer se osoba ucjenjuje nečim što prijeti da izazove veliki skandal i rasturi porodicu. Žrtve koje od toga najviše strahuju spremne su da učine sve kako bi to spriječile, posebno ako su imućne. Zbog toga često ovakvi slučajevi ni ne dođu do policije jer žrtve, zbog stida i sramote, ne mogu da se obrate za pomoć – kazao je dobro obaviješten izvor za srbijanske medije. 

On dodaje da će upravo zbog svega toga biti podrobno ispitano je li ovaj biznismen bio prva i dosad jedina žrtva I. R.

– U ovakvim slučajevima se nerijetko događalo da nakon razotkrivanja i hapšenja nekog reketaša i druge žrtve dobiju vjetar u leđa i odluče da progovore. Sve to će, po nalogu tužilaštva, biti ispitano u narednim danima – kazao je ovaj izbor.

Podsjetimo, gej afera koja ovih dana trese Beograd započela je kada je I. R. došao da okreči biznismenovu kuću. U međusobnim razgovorima su jedan drugom otkrili svoje afinitete, a potom odlučili da imaju odnose.

– Moler je čitav odnos snimao svojim mobilnim telefonom, a snimak je kasnije pokušao da iskoristi kako bi se domogao velike sume novca. Ubrzo se biznismen našao u paklu jer je osumnjičeni već sutradan počeo da ga ucjenjuje na Facebooku – rekao je ranije on i dodao: 

– Biznismen u prvo vrijeme nije vjerovao da postoji ikakav snimak sve dok mu ga moler nije poslao preko Facebooka. Tada je shvatio da stvar postaje veoma ozbiljna, ali da ne zna kako će sve to riješiti, s obzirom na to da vodi dvostruki život. Poslije nekoliko dana premišljanja, tokom kojih su se prijetnje intenzivirale, beogradski biznismen je odlučio da ga prijavi policiji.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba