Jedna mlada na svom vjenčanju je doivela neviđenu neprijatnost i to svoje iskustvo podijelila na društvenim mrežama, njenu ispovijest prenosimo u cjelosti.

Čula sam za popularan trend “prazne koverte”. Kod nas ih nije bilo. Međutim, dogodilo se nešto što zaista ne mogu da shvatim. Toliko, da me ni prazna koverta ne bi iznenadila kao što je ovo!

Od kada smo suprug i ja počeli da planiramo svadbeno veselje, ni u jednom trenutku nisam razmišljala o tome koliko će novca određeni gosti staviti u kovertu.

Ali, da budem iskrena, na pitanje šta bih voljela da dobijem za poklon jasno sam odgovarala: “Šta god da ste planirali bolje stavite u kovertu, to nam je potrebnije.”

Koliko god da mi je bilo neprijatno da izgovorim ovu rečenicu, morala sam. Uostalom, svako želi novac samo se svi prave fini, pa ne pričaju o tome.

Jednostavno, danas živimo u vremenu kada će vam roditelji finansirati svadbu ili ćete je vi i vaša jača/lepša polovina sami isplatiti.

Suprug i ja smo spadali u drugu kategoriju, a vjenčanje smo planirali da isplatimo od dobijenih koverti.

Stoga, novac nam je bio neophodniji od veš-mašine, na primjer.

 

Iako sam, onima koji su me pitali, jasno stavljala do znanja da nam kao poklon daju novac, uopšte nisam razmišljala o tome koliko će koverta biti “teška”. Jedino što smo željeli suprug i ja je da budemo na “nuli”. Nije nam bilo važno da “zaradimo” od svadbe već da se tog dana sa najbližima i najdražima lijepo provedemo, obilježimo taj dan i nakon njega uspijemo da platimo cjelikupnu organizaciju vjenčanja… samo to.

Veselje smo napravili jer smo želeli da krunišemo našu ljubav pred bliskim ljudima. Da uživamo u tako važnom danu i da se zajedničkim korakom popnemo na stepenik koji vodi ka najlepšim vratima – tamo gde se krije naša buduća porodica. I to nam je zaista bilo najvažnije. Dan je prošao veoma brzo, a sada je, već sigurno, jedan od najlepših u mom životu. Od poklona smo uspeli da isplatimo sve, a ostalo nam je i “preko”.

Ipak, dogodilo se i ovo…

Čula sam za popularan trend “prazane koverte”. Kod nas ih nije bilo. Međutim, dogodilo se nešto što zaista ne mogu da shavatim. Toliko, da me ni prazna koverta ne bi iznenadila kao što je ovo! Pre nego što vam kažem o čemu je riječ, moram da vam postavim jedno pitanje:

“Da li biste imali obraza da dođete na svadbu bez poklona, bez ičega?! Pritom da već sutradan pričate kako ste se “rasturili” od hrane i alkohola…”

– Ja, ne! A, vi?

Novi.ba/Kurir

Više saznajte na izvornom linku: – ISPOVIJEST BIJESNE MLADE ZAPALILA DRUŠTVENE MREŽE: Ni prazna koverta ne bi me iznenadila kao što je ovo! Sve sam očekivala, ali ovakav HOROR… / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.