J.S. je priznala da joj je izuzetno žao zbog toga što je njen bivši suprug i otac njenih kćerki Jovan Vojnović oduzeo sebi život nakon što je to najavio na Fejsbuku, ali da su je veoma pogodile, kako kaže, netačne tvrdnje da mu nije dozvoljavala da viđa djecu i da je ga je ostavila zbog drugog.

– Ovo osuđivanje je prevršilo svaku mjeru i riješila sam da iznesem svoju stranu priče. Imam i dokaze za sve to što se desilo – navodi ona na početku razgovora vidno uznemirena jer će detaje iz njihovog odnosa iznijeti u javnost.

Kako kaže, ključan je razlog zašto su se razveli, a to niko ne pominje.

Za Jovanove, najblaže rečeno, čudne sklonosti saznala je od sestre od ujaka.

– Skidao se pred mojom rođenom sestrom, kumom, sestrom od strica i pokazivao im svoj polni organi, mušterijama u frizerskom salonu, koji sam od svojih para otvorila u njegovoj kući, komšinicama, čak maloljetnim djevojkama… Skidao se i mastu..irao svakom prilikom, nije vodio računa o tome koliko imaju godina i ko su te žene. Koristio je priliku kada nisam tu, kada radim, odem da skuham kafu. Slijepo sam mu verovala. Mislila sam da je porodičan čovjek i da je to nemoguće. Onda me je nazvala sestra od ujaka i pitala me da li znam šta se priča. Komšinica mi je sve potvrdila – navodi naša sagovornica.

U momentu kada je dobila potvrdu o neprimjerenom ponašanju supruga, pozvala ga je i tražila da joj objasni o čemu se radi.

– On je tada bio na terenu u Njemačkoj. Pozvala sam ga i tražila da mi objasni o čemu se radi. Ćutao je. Suočena sa svim tim otišla sam od njega i povela djecu. To je bio april 2017. godine – dodaje J.S. koja je bila spremna da Jovanu, ipak, da drugu šansu.

– Kada se vratio sa terena iz Njemačke nazvao me je da pričamo, pokušavali smo da se izmirimo, ali nije htio da ode ni kod psihologa, ni kod psihijatra. Rekao je i da će mi prepisati neku imovinu samo da se vratim, ali ja to nisam htjela. Tražila sam da potraži stručnu pomoć – kaže ona.

Nakon toga u kontakt sa njim je stupila kada joj je trebala potvrda za stariju ćerku za vrtić od njegovog poslodavca.

– Odugovlačio je mjesec dana, da bi me 30. maja pozvao da dođem po potvrdu. Tada je insistirao da odem do njega po papir i da povedem djecu. Rekla sam mu da mlađu kćerku, koja je tada imala pet mjeseci ne mogu da povedem jer treba da spava, povela sam samo stariju od šest godina. Zatekla sam ga polupijanog u kući. Rekla sam mu da žurim i tražila samo da mi da potvrdu. Dok sam se ja sa njim raspravljala kćerka se ljuljala u dvorištu. U jednom momentu je počeo da viče: Jesi li sigurna da nećeš da se vratiš? Jesi li sigurna? Rekla sam mu da ne viče da ga kćerka gleda i da mi samo da potvrdu, pa da idem. Utrčao je u sobu njegovog oca, uzeo sjekiru i potrčao prema meni, prema ulaznim vratima. Ključ je, srećom, bio sa spoljne strane. Izašla sam i zaključala ga. Sjekirom je izlupao vrata, stakla, sve i krenuo prema nama. Kćerku sam uhvatila za ruku i skinula je sa ljuljaške. Tračale smo prema kapiji i pobjegle kod komšinice. Za to vrijeme je polupao automobil. Tada smo pozvali policiju – prisjeća se J.S. sa knedlom u grlu.

Jovan je, kako dodaje, nastavio da je uznemirava, prijeti, dolazi pred kuću, lupa na vrata, trubi, šalje poruke svakakvog sadržaja. Nakon toga je proveo mjesec dana u zatvoru i dobio je dvije godine uslovno i zabranu prilaska. Ona ističe da nije tačno da mu nije dozvoljavala da viđa djecu.

– Prema rješenju suda imao je pravo da viđa djecu svakog prvog četvrtka u mjesecu u Centru za socijalni rad. Jedno vrijeme je dolazio, pa se onda sve rjeđe pojavljivao. Nije tačno da mu nisam dozvolila da viđa djecu. Poštovala sam zakon – ističe J.S.

– Bio je drzak i bezobrazan prema meni. Živjela sam u strahu jer nije htio da me ostavi na miru. Uvijek sam ga prijavljivala policiji. Nije me ostavljao na miru. Djetetu je non – stop slao video zapise kako će da se ubije, kako ne može bez nas, kako ja od njega nikada neću imati mira… – dodaje ona.

Jovanu je više puta produžavana zabrana prilaska, a kako ističe J.S. čak je i pred sudijom na posljednjem ročištu za produženje zabrane koje je bilo 1. marta, rekao da je neće ostaviti na miru.

.

.

.

.

.

.

(Pink.rs)