Bivši (i budući?) reprezentativac Bosne i Hercegovine u košarci Jusuf Nurkić, obratio se bh. javnosti još jednim pismom u kojem je govorio o razlozima prestanka igranja za nacionalni tim zemlje u kojoj je rođen.

Centra Denvera, podsjećamo, zbog nesuglasica s čelnicima kuće bh. košarke ne igra za reprezentaciju. Ne treba podsjećati koliko je to hendikep za tim koji je s klupe dosad vodio Duško Ivanović.

”Želim upoznati sportsku javnost sa zbivanjima u vezi s mojim statusom u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine. Kao što Vam je poznato od avgusta prošle godine protiv mene se vodi kampanja koju su pokrenuli pojedinci iz Saveza BiH s ciljem da me diskreditiraju kao sportaša i osobu i učine omraženim kod navijača.

Zbog toga sam prije dvije sedmice uputio pismo Upravnom odboru Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine (šaljem i Vama to pismo) iz kojeg se jasno vidi da se nikada nisam odrekao dresa reprezentacije za koju sam spreman uvijek igrati.

Samo prije toga želim da Upravni odbor i odgovarajuće komisije Saveza donesu stav kad su u pitanju zbivanja koja spominjem. Od Upravnog odbora sam tražio da sankcionira mene, ako postoje validne prijave i odluke nadležnih tijela, a ako to ne postoji, očekujem da budu kažnjene osobe (imena možete pročitati u pismu upućenom Upravnom odboru) koje su bez ikakvih argumenata pokrenule hajku na mene, privatizirajući u tom cilju instituciju Košarkaškog saveza BiH”, napisao je Nurkić.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.