Ispovijest prostituke: Pola sata seksa naplaćivale smo 200 KM


Predmet našeg poslovanja bila je ugostiteljska usluga, a djevojkama, čiji je zadatak bio da plešu i animiraju goste na veću potrošnju pića, iznajmljivali smo sobe za spavanje u kući – rekao je Bojan Mladenović, prvooptuženi od petorice koji se terete za vođenje noćnog kluba Route 69 u Plovaniji u kojem su se, po optužbi, tokom 2009. godine prostituirale djevojke, piše Novi list.

Mladenović je u svojoj odbrani, kao i ostali optuženi, odbacio optužbe tvrdeći, u biti, da se klub bavio ugostiteljstvom, a da su se plesačice i animir dame bavile i prostitucijom u svom angažmanu, bez njihovog utjecaja.

Potvrdio je da su se djevojke, plesačice i animir dame, izmjenjivale ‘puno i brzo’, da su počele dolaziti odasvud, a uredno su plaćale spavanje u sobama.

– Mogle su plesati kako su htjele, na šipki ili ne. Skidanje do gola nije postojalo. Nitko ih nije prisiljavao da se skidaju ili na bilo što drugo, što se može dovesti u vezu s optužbama. Nije bilo ni plesa u krilu gostiju lokala. Uostalom, na vratima kluba bio je natpis da je prostitucija u Hrvatskoj zabranjena, da se za seks ne treba plaćati – naglasio je Mladenović.

Na posljednjim raspravama pročitani su u sudnici i raniji iskazi nekoliko djevojaka koje su se prostituirale. Prema njihovim riječima, najstarijim zanatom u Plovaniji bavile su se temeljem dogovora s Mladenovićem.

– Sat seksa naplaćivale smo 150 eura (oko 300 KM), pola sata stajalo je 100 eura (oko 200 KM). Kad bi gost stigao taksijem, tarifa je bila 20 eura viša. Dogovor je bio da gost mora platiti dva koktela, to je bilo ukupno oko 150 kuna (oko 40 KM), a onda se moglo u sobu. Poželjno je bilo da se prije naruči što više pića koja su bila skupa – kazala je Marina iz Beograda koja je u Hrvatsku stigla u julu 2009. godine.

Djevojke su u istrazi izjavljivale da je to bio i swingerski klub, a da je sav novac naplaćen za seks ostajao kod njih.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...