Ispovijest Šaulićevog kuma: Šaban je bio vezan, ali je udarac bio prejak! Pukla mu je aorta! Stara rana ga je dokrajčila!

blic.rs
Slobodan Boban Stojadinović, kum kralja narodne muzike Šabana Šaulića i jedini preživjeli svjedok njegove pogibije u smrskanoj olupini automobila “seat”, potvrdio je da se kobnog jutra Šaulić vozio vezan pojasem, ali da mu se od siline sudara otvorila kobna stara rana koju je operisao prije tri godine.

Slobodan Boban Stojadinović, kum kralja narodne muzike Šabana Šaulića i jedini preživjeli svjedok u smrskanoj olupini automobila “seat”, potvrdio je da se kobnog jutra Šaulić vozio vezan pojasem, ali da mu se od siline sudara otvorila kobna stara rana koju je operisao prije tri godine.

Šaban Šaulić je 2016. godine u Italiji operisao stomačnu aortu koja mu je, kako se tada pisalo, izazivala ozbiljne zdravstvene tegobe.

– Čuo sam od doktora malo prije da mu je pukla aorta koju je operisao i da su pokušali da mu je sastave – kaže Stojadinović.

Stojadinović, Šaban Šaulić i njegov muzičar i vozač Mirsad Kerić teško su povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći u nedjelju ujutru kod grada Bilefelda, na zapadu Njemačke, kada je na njih naletio pijani vozač bez vozačke dozvole, koji je prošao sa najlakšim povredama. Šaulić je ubrzo podlegao ranama.

– Sjedio sam iza Šabana. Bio je vezan. Iskreno se plašim da je od siline udarca povrijedio arteriju koju je operisao. Spekuliše se da je srce puklo i da je imao srčani udar. Ne sjećam se svega od udarca, bio sam u nesvijesti.

Nisu znali da je operisao aortu, da sam bio tu, možda bih mogao da im kažem šta je bio problem – kaže Stojadinović.

Bogdan Markata, menadžer koji je organizovao nastup Šabana Šaulića u Nemačkoj, oglasio se i otkrio šta se dogodilo u bolnici.

– Probali su da ga povrate u život, ali nisu uspjeli. Smrt se dogodila u bolnici i umro je od srčanog udara. Srce ga je napustilo. U kontaktu sam sa njegovom familijom iz Hamburga, mi smo svi tu. Bio je kao i uvijek raspoložen, ali nije bilo znaka da bi tako nešto moglo da se desi. Nažalost, takva je sudbina – rekao je on za “Premijeru vikend specijal”.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Blic)

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...