Foto: Unsplash

Ako ste ikada kosu fenirale kod kuće, vjerovatno vam se dogodilo da ste jednom bile nezadovoljne krajnjim rezultatom. Naime, jedna od najčešćih grešaka za koju smo sigurni da se potkrada svima je feniranje mokre kose. Kada završite s pranjem, kosu je potrebno prosušiti peškirom, a zatim skoro do kraja fenom te tek onda krenuti s feniranjem. Feniranje mokre kose neće pružiti željeni volumen niti postojanost jer će kosa u svom korijenu ostati vlažna te iako vam se može činiti potpuno suha, kroz nekoliko sati frizura će splasnuti i izgledati loše.

Potrebno je i da pazite kako koristite preparate za stiliziranje kose. Na samom početku potrebno je nanijeti hranjivi silikon koji kosu štiti od toplote i isušivanja. Suha kosa nema sjaja niti volumena, a feniranje je frizura čiji je glavni zadatak upravo pružiti spomenute elemente. Uobičajeni postupak je nakon feniranja na kosu staviti ulje. 

women's brown trench coat

Foto: Unsplash

Sigurni smo kako ste prilikom feniranja kod frizera primijetili da se ne koristi jedna četka za cijelu kosu, već mijenja ovisno koji dio fenira. Naime, prilikom feniranja stražnjih dijelova kose preporučuje se upotreba debljih četki, a što se više približavate završnim slojevima kose, posegnite za onim tanjim kako biste u potpunosti imali kontrolu nam smjerom u kojem će kosa biti isfenirana. 

 

Više saznajte na izvornom linku: Redakcija – Ispravite ih: Najčešće greške koje pravite prilikom feniranja / (azra.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.