Uplata premije nije zakonski obavezna, ali osiguranicima nudi niz pogodnosti, odnosno uplatom premije oslobođeni su plaćanja niza zdravstvenih usluga u domovima zdravlja i Kantonalnoj bolnici „te u slučajevima neophodnog liječenja izvan Kantona i zemlje.

Iako je rok za uplatu prolongiran dva puta, u kantonalnom Zavodu kažu da je broj uplata ove godine drastično smanjen za skoro 700 hiljada maraka. Time su smanjeni i prihodi ove ustanove, tako da im predstoji i rebalans budžeta.

Izvor: RTVUSK

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.