Početkom ovog mjeseca Operativna grupa za kontrolu nad migrantskom krizom na području Unsko-sanskog kantona najavila je zatvaranje prihvatnih migrantskih centara Bira i Miral. Rok za zatvaranje prihvatnih centara istekao je jučer, ništa nije učinjeno, a građani ovog puta najavljuju radikalnije poteze.

-Državni nivo vlasti i ministarstvo bezbjednosti ne reaguje na naše zahtjeve. Tražimo da vlast samo radi svoj posao. Migranti koji dolaze na prostor Bihaća su do sada napravili 4.000 krivičnih djela. To su migranti koji bježe od zakona a ne izbjeglice, a mi to osjetimo na našoj koži. Tražimo da se ispune obećanja, migrante treba dislocirati i raditi na njihovoj deportaciji. Ministarstvo sigurnosti ništa nije uradilo i mi kao građani smo primorani izaći na proteste, kazao je Sej Ramić, jedan od organizatora protesta u Bihaću.

Građani će, kažu, blokirati centre dok se oni ne zatvore. Naglašavaju da od mirnih protesta nisu imali koristi,a su odlučni da idu korak dalje.

Izvor: oslobodjenje.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.