Da se sa ženama ne treba zezati dokaz je i ovaj slučaj, jer kakvu osvetu izdana žena može smisliti, nećete znati šta vas je snašlo.

Naime, nakon razvoda, ovaj muškarac je sada već bivšoj supruzi, dao samo jedan dan da se iseli. Ona je spakovala svoje stvari, a onda riješila da priredi sebi oproštajnu večeru: posljednji put je sjela za ogroman trpezarijski stol koji je sama birala, upalila je svijeće, pustila opuštajuću muziku i servirala sebi večeru. Na stolu su bili škampi, kavijar i boca skupog vina

Završivši večeru, uzela je nekoliko polupojedenih repića škampa, poumakala ih u kavijar i stavila ih u garnišne za zavjese, u svim sobama.

Muž je, sa svojom novom djevojkom, bio nevjerovatno sretan prvih nekoliko dana.

Ali, uskoro, u cijeloj kući pojavili su se neprijatni mirisi koje ništa nije moglo riješiti, samo mu postajali sve gori. Sve je otišlo do te mjere da ih više niko nije htio posjećivati.

Napokon su riješili da prodaju ovu smrdljivu kuću i kupe drugu, ali nikome je nisu mogli prodati.

Bivša žena ga je pozvala poslije mjesec dana, navodno da vidi kako je.

Ispričao joj o svom problemu sa prodajom kuće, ne ulazeći u detalje. Ona mu je rekla da joj nedostaje ta kuća, i voljela bi da je otkupi muškarac je bez razmišljanja pristao na najnižu moguću cijenu.

Sedmicu kasnije, uživao je gledajuću kako radnici tovare njegove stvari, da ih presele u novu kuću… Sve, uključujući i garnišne za zavjese…

Izvor: / novi.ba