Sigurno si se već pitala kakav je seksualni život ljudi u različitim fazama života? To se često pitaju i znanstvenici, a nedavna istraživanja koncentrirala su se na muškarce u srednjim četrdesetima…

Istraživanja pokazuju da su muškarci seksualno najaktivniji i najmoćniji u dobi između 20 i 30 godina – međutim, tada su ipak više koncentrirani na kvantitetu, a ne na kvalitetu u krevetu. U srednjim četrdesetim godinama života, većina muškaraca počinje imati problema s erekcijom, a osim toga, četrdesete su i doba kad mnogi postaju nevjerni, što potvrđuju istraživanja prema kojima je oko 40 posto muškaraca (ali i žena!) u toj dobi nevjerno.

Varaju čak i oni koji su za su izjavili kako su sretni u braku. Oko 25 posto muškaraca kao glavni razlog za prevaru navodi „puno bračnih problema“ (dok je to isto navelo i 48 posto žena). Najveće šanse da završe u izvanbračnoj vezi imaju muškarci koji su u dugogodišnjem braku, a prije braka su imali velik broj seksualnih partnerica. Također je potvrđeno da se u dobi od 45 godina muškarci (ali i žene!) manje seksaju (za razliku od 20-ih ili 30-ih godina života), ali seks tada postaje kvalitetniji.

Znanstvenici su u jednom velikom istraživanju ispitali 12.354 muškarca u dobi od 45 godina. Svoja prva seksualna iskustva većina ispitanika imala je u dobi od 18 godina. Većina muškaraca spavala je do svoje 45. godine u prosjeku sa deset žena. Četvrtina muškaraca bila je u čvrstoj vezi u trajanju od pet do deset godina, a pola je živjelo s partnericom. Što se tiče seksualne prakse, „klasični“ vaginalni seks nalazi se na prvom mjestu (98 posto), a zatim slijedi oralni seks (60 posto).

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.