Italijanski nogometni savez donio je odluku da suspenduje čitavu Seriju B nakon što su tri drugoligaša bankrotirala (Cesena, Bari i Avellino) i tako automatski ispala pa je prvenstvo ostalo na manjem broju klubova (19) nego što to pravila dopuštaju.

Naime, italijanska druga liga godinama je imala 22 kluba, ali uslijed ovakve situacije Savez je morao urgirati i po hitnom postupku proveo odluku da se nadalje igra s 20 klubova.

Ponovo je nedostajao jedan klub pa se predlagalo da u Seriju B uđe jedan trećeligaš, ali zahtjevi za ulaskom u viši rang redom su odbijani jer se logičnije činilo da se nova sezona igra s 19 klubova.

Klubovi iz treće lige Siena, Novara, Catania, Ternana i Pro Vercelli su se zbog svega toga ujedinili s Udruženjem nogometaša u zajedničkoj tužbi sudu od kojeg su zatražili da se druga liga suspenduje do daljnjeg ili najavljuju štrajk.

Čini se da su uspjeli u svom naumu jer je regionalni italijanski sud u Rimu odlučio suspendovati prvenstvo dok nacionalni savez ne donese odluku koliko će se klubova na kraju takmičiti.

Novo rješenje će se pokušati pronaći u petak kada će se ponovno raspravljati o broju klubova.