Nakon što je Evropsko prvenstvo pomjereno za godinu te je tako oslobođen termin za završavanje sezone na ljeto, traži se način kako uskladiti kalendare i završiti sva takmičenja do jula. To je prvi rok jer većina ugovora igrača istječe prvim danom sedmog mjeseca.

Jedan od prijedloga koje je odaslala UEFA i ECA (Udruženje evropskih klubova) jest to da se ukine zabrana igranja evropskih takmičenja vikendom pa da se Liga prvaka ili Evropska liga mogu igrati subotom i nedjeljom kako bi se ubrzala takmičenja. 

No, kako prenose italijanski mediji, tome se protivi nekoliko klubova iz Serije A koji vikendom žele igrati samo domaću ligu te će glasati protiv ikakvog prijedloga koji bi donosio išta drugo. Trenutno je plan da nogometna takmičenja krenu 2. maja i završe 30. juna, ali postoji mogućnost da se sezona produži i u julu.

To će biti teško izvesti ako ne dođe do kompromisa jer će biti vrlo teško završiti sve lige i evropska takmičenja u manje od dva mjeseca bez igranja u gotovo konstantnom ritmu od dvije utakmice sedmično. 


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Italijanski klubovi ne žele igrati evropska takmičenja vikendom / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.