Praktički smo odrasli skupa. Bio je dobar prijatelj, a najvažnije dobar čovjek.

Uvijek je bio spreman pomoći. Ne mogu vjerovati da ga više nema, kroz suze nam je ispričao jedan od prijatelja Ivana Galekovića (24).

Podsjetimo, Galeković je preminuo u bolnici nakon nesreće tijekom gašenja požara na zgradi u Velikoj Gorici u subotu poslijepodne.

Bio je pripadnik Javne vatrogasne postrojbe iz Velike Gorice, a na intervenciju je otišao s još nekoliko kolega.

Jedan od njih je požaru ozlijeđen nakon što je navodno na njega pala greda. Ivana su hitno prevezli u bolnicu nakon što se voditelju smjene požalio da mu nije dobro.

Nažalost, u bolnici je preminuo nakon što su ga liječnici pokušali nekoliko puta reanimirati.

Cijela Velika Gorica i Mraclin, gdje je Ivan živio, su u šoku. Nitko još ne može pojmiti da hrabrog Ivana više nema.

– Igrali smo nogomet skupa. Bio je zdrav. Fizički izuzetno spreman. Ne znamo ni sami što mu je bilo. Nitko ne zna. Oduvijek se bavio sportom, a oduvijek je želio i biti vatrogasac. Kad smo saznali što se dogodilo, počeo sam plakati. Nisam prestao niti danas – dodaje Ivanov prijatelj koji je s ostalim kolegama i Ivanovim prijateljima posjetio JVP Velika Gorica gdje su upalili svijeće i ostavili vijence.

Još nekako su sabrano ušli u zgradu postrojbe, ali ugledavši dva lampiona kraj Ivanove kacige koju je nosio tijekom intervencije svi su briznuli u plač. Tješili su jedni druge koliko su mogli, ali svima su suze potekle.

– Znam ga od malih nogu. Igrao je s nama mali nogomet od kad znam za sebe. Sad smo baš bili u crkvi i idemo kasnije do njegovih da vidimo je li možemo kako pomoći. On je bio jedan prekrasan čovjek. Jednostavno smo svi u šoku – rekao je drugi Ivanov prijatelj Goran Vukašinec. Oko njegove kacige postavili su oko 30-ak plavih lampiona.I sam Nogometni klub Mraclin, u kojem je Ivan igrao, odao mu je počast slikom s crnom trakom i siluetom vatrogasca.

(24sata.hr)