Da Ivan Rakitić nije u planu trenera Barcelone Ernesta Valverdea odavno je jasno. Tijek ove sezone samo je potvrdio da se Raketini dani u Barci bliže kraju.

Neopravdano, rekli bi mnogi. Koliko toga dobroga je donio ‘blaugrani’ sjetit će se svi njezini navijači, no mlada struja veznjaka koja ove sezone dobiva priliku izgurala je ‘veterane’.

Ivan Rakitić dobiva minute na kapaljku, a u ništa boljoj poziciji nije niti Arturo Vidal. Klasni dvojac na izlaznim je vratima i samo je pitanje trenutka kada će se Barcelona dogovoriti s nekim svjetskim velikanom i riješiti uvjete transfera.

Ako je vjerovati talijanskom transfer stručnjaku Gianluci di Marziju, Rakitić bi mogao biti dio najvećeg transfera ove godine. Di Marzio je objavio da su se danas sastali predstavnici Intera i Barcelone kako bi razgovarali o prelasku Rakitića na Giuseppe Meazzu.

Inter bi, uz Rakitića, rado doveo i nezadovoljnog Vidala. Prednost u veznom redu Barcelone imaju Frenkie De Jong, Arthur Melo  i Sergio Busquets.

No, Barcelona bi u suprotnom smjeru rado vidjela Lautara Martineza ili Milana Škriniara što bi pošteno oslabilo momčad Antonija Contea, koja cilja na osvajanje Serie A, ali i što dalji plasman u Ligi prvaka.

Prvi sastanak je prošao, u narednom periodu očekuje ih se još nekoliko. Di Marzio zaključuje da bi potencijalni dogovor mogao rezultirati najvećim transferom godine.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Izvor: Boris Trifunović / 24sata.hr