U tri sata i 25 minuta iza ponoći Ivana Habazin (30) će u Atlantic Cityju napokon u ring sa Amerikankom Claressom Shields (24) koja joj je, nakon teškog incidenta zbog kojeg je njihov meč već odgođen, urlanjem i uvredama pokušala ‘ući u glavu’.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

– Ti si jeftina! Ja nisam pametna, a? Zašto? Je li to zato što sam crna? Išla sam na fakultet! – urlala je Shields unoseći se u lice Habazin koja je izbjegla incident i ostala poprilično suzdržana ‘premda bi najrađe ošamarila Shields’.

Brat američke boksačice u listopadu je, prije prvotno dogovorene borbe u Flintu, napao Ivaninog trenera Bashira (71) udarivši ga s leđa i nanio mu teške ozljede. Ivana je u petak ipak dodatno najavila noćašnji sudar.

POGLEDAJTE VIDEO

Ivanin trener imao izljev krvi u mozak: Mislila sam da je mrtav

Foto: Twitter, Facebook

– Kad god otvori usta iz nje izlazi nepoštovanje prema protivnici i boksu. Ona je sramota za ženski boks i za ženski sport uopće. Ali mene ne može uplašiti sa tim svojim sra…ma – priča Ivana Habazin o Claressi Shields.

Amerikanka zasad ima savršeni skor, 9-0, a ako pobijedi Ivanu postat će svjetska rekorderka tj. nadmašiti uspjeh Ukrajinca Lomačenka pa postati svjetska prvakinja u tri težinske kategorije u samo deset borbi.

– Radujem se prigodi da vam pokažem kako će se zlostavljačica ponašati kad bude morala stvarno boksati protiv nekoga koga ne može zastrašiti. Inače, ona boksa kao amaterka! – pričala je Habazin koja dosad ima skor 20-3.

TREĆA SREĆA

Habazin će ipak ići u ring sa Shields: ‘Borim se za trenera!’

– Odlučila sam u mojoj domovini Hrvatskoj pokrenuti kampanju protiv ‘bullyinga’, a upravo je borba protiv nekoga tko stalno ide sa ‘bullyingom’ prava okolnost za i simbolični start te kampanje – najavila je Ivana Habazin.

Kada je Bashir zbog teških ozljeda morao na bolovanje Ivana je krenula u suradnju sa trenerom Steveom Upsherom Chambersom koji kaže:

– Iznenadilo me koliko je Ivana već dobra boksačica. Nije tu bilo puno posla, tek tu i tamo koja manja dorada. Nedostaje nam Bashir, ali Ivana će noćas šokirati boksački svijet, već od prve runde! – najavio je Upsher Chambers.

VIDEO: AMERIKANKA NEMA MIRA

Shields napala Ivanu: Kako si jeftina, ma razbit ću ti čeljust!

Foto: Fight Hype/YouTube

Naša se boksačica još dotakla načina na koji Shields sramoti ženski boks:

– Klasičan ‘bully’, ona je samo to i ništa više. A čim joj se netko suprotstavi složi se k'o stolica na sklapanje. E sad će joj se po prvi put netko suprotstaviti i u ringu. Ma ta samo laje, ali ne grize! – rekla je Ivana Habazin.

Za ovu se borbu pripremala u Zagrebu, kako bi bila bliže svojoj “drugoj majci”. Ivana je, naime, u tinejdžerskoj dobi otišla od kuće jer se nije slagala s očuhom, nakon što joj je otac poginuo dok je bila mala. Došla je trenirati u Zagreb, pa ju je udomila obitelj Ratković i prihvatila kao svoju.

Njezina “druga mama” Daniela Ratković ovih dana vodi borbu s teškom bolešću i ova će pobjeda biti i za nju…

Borbu Ivane Habazin i Claresse Shields za svjetski naslov u supervelter kategoriji možete, u noći sa 10. na 11. siječnja, uživo gledati na RTL-u.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL ‘ZENZACIJA’ SA IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Više saznajte na izvornom linku: Danijel Vukušić, Ante Buškulić – Ivana Habazin: Claressa Shields sramoti boks, borim se i za drugu mamu Ratković / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.