Ivana Habazin (20-3) dobila je novi datum za svoju borbu s dvostrukom olimpijskom pobjednicom Claressom Shields (9-0). Borba bi se trebala održati 10. siječnja u Atlantic Cityju.

Ovo je čak treći pokušaj organizacije ovog okršaja za titulu u supervelter kategoriji. Prva borba bila je zakazana za kolovoz, no Shields je otkazala zbog ozljede koljena, a druga borba trebala se dogoditi 5. listopada. Ipak, došlo je do sramotnog napada na Ivaninog trenera Jamesa Alija Bashira.

ŠOK ZA NAŠU BORKINJU

Habazin u suzama, pretukli su joj trenera! ‘Mora na operaciju’

KUKAVIČKO PREMLAĆIVANJE

Priveli su napadača na trenera Ivane Habazin, čeka suđenje…

– Od listopada razmišljam o ovome i motiviranija sam s obzirom na sve što se dogodilo. Imam osjećaj kao da se borim za Jamesa Alija Bashira, ali i za svoj ponos i poštovanje. Također, borim se i za svoju domovinu. Želim da Hrvatska bude ponosna na mene. Claressa je samo usputna postaja na mom putovanju. Imam veće snove u životu. Na putu sam prema ispunjenju svog cilja – osvajanja neosporne titule u supervelter kategoriji. To je još jedan korak dalje na mojem putovanju. Vjerujem da će u siječnju moja ruka biti podignuta – rekla je Ivana, prenosi Fight Site.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

No ima i Shields svoje želje. Već ima osvojena dva pojasa, a u slučaju pobjede nad Habazin došla bi do osvajanja treće kategorije u tek deset borbi što bi bilo najbrže u povijesti boksa.

Izvor: Ricardo Kulušić / 24sata.hr