Ski-klub ”Olimpic” iz Sarajeva organizator je međunarodnog skijaškog kampa za djecu “Telemach children speed camp 2020”, koji će se održati od 2. do 6. marta ove godine na sarajevskoj olimpijskoj planini Bjelašnici. 

Promotori i edukatori sportske manifestacije na Bjelašnici bit će vrhunski alpski skijaši Ivica Kostelić i Natko Zrnčić Dim iz Hrvatske te bosanskohercegovački olimpijci Elvedina Muzaferija, Igor Laikert, kao i nekoliko vrhunskih trenera iz regije, među kojima su i profesor Stojan Puhalj s Mariborskog univerziteta, nekadašnji trener slovenske reprezentacije u brzim disciplinama i Pavel Grašič, vrhunski internacionalni trener i dugogodišnji oficijelni serviser Holmenkola u Svjetskom kupu.

– Program i aktivnosti ovog jedinstvenog kampa usmjereni su na obuku i usavršavanje različitih elemenata iz domena skijaških vještina. Koncept kampa je da omogući da se najbolji skijaši kroz edukativno–praktični rad povežu s mladim takmičarima da bi stvorili nadogradnju skijaške platforme koja garantira napredak mladih skijaša u BiH – istakao je Edin Durić, predsjednik kluba Ski-kluba ”Olimpic”. 


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Ivica Kostelić i Natko Zrnčić dolaze na Bjelašnicu / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.