Prekomjerna sječa Medvednice problem je na koji Zagrepčani godinama upozoravaju, a na njega se osvrnuo i Ivica Kostelić (40).

Najbolji svjetski skijaš iz 2011., legenda hrvatskog skijanja praktički je odrastao na “brdu”, kako su ga zvali Janica i on, a u posljednje vrijeme šuma je na nekim dijelovima sasvim “oćelavila”.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Ivica je tim povodom objavio video na kojem trči ogoljenim dijelom Medvednice uz opis: “U spomen. Kada se jednog dana s veseljem vratiš u svoj mir i vidiš da je on izbrisan s lica zemlje…”

– Ovo je bilo moje trkalište – govori Ivica u videu, u kojem je poruka:

– Kada srušimo posljednje stablo, kada ulovimo posljednju ribu, kada otrujemo posljednju rijeku, tek tada ćemo shvatiti da ne možemo jesti novac.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Od te objave prošla su četiri dana, a Hrvatske šume kontaktirale su legendarnog skijaša kako bi ga upoznali sa svojim načinom rada.

– Drago mi je što su predstavnici Hrvatskih šuma brzo reagirali na moju prijašnju Facebook i Instagram objavu. Pozvali su me da zajedno razgledamo teren u šumi Marča kod Ivanić Grada na kojem je izvršena sječa te me upoznali sa svojim načinom rada u šumi uz kratku poduku iz šumarstva, a ja sam im iznio svoj pogled. Hrvatske šume su ove jeseni planirale pošumljavanje dijela tog istog terena na kojem nema dovoljno pomlatka i volio bih da nam se pridružite u ovoj akciji te poduprete pošumljavanje ne samo ovdje nego i u svakoj drugoj prilici – napisao je Kostelić. 

Drago mi je što je su predstavnici “Hrvatskih šuma” brzo reagirali na moju prijašnju Facebook i Instagram objavu….

Objavljuje Ivica KostelicSrijeda, 18. ožujka 2020.

Više saznajte na izvornom linku: Zdravko Barišić, Josip Tolić – Ivica Kostelić pozvao na pošumljavanje… / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.