Oko 2.000 hirurških maski ukradeno je iz bolnice u gradu Marseju na jugu Francuske usljed epidemije virusa korona, saopćeno je danas iz administracije zdravstvene službe Marseja.

Maske su ukradene iz dijela u bolnici “Konsepsion” u koji ima pristup samo osoblje i pacijenti koji su bili na operaciji.

Pokrenuta je istraga kako bi se pronašli lopovi.

U saopćenju se izražava uvjerenje da bolnica ima dovoljno maski da nastavi rad uobičajenim tokom ali da je naručena dodatna količina.

Nešto ranije je objavljeno da je francuski predsjednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron) potpisao dekret o pljenidbi svih zaliha i proizvodnje zaštitnih maski.

Na internet stranici francuskog predsjednika ističe se da će maske biti podijeljene profesionalcima zdravstvenih službi i osobama zaraženim virusom korona.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Iz bolnice ukradeno oko 20.000 hirurških maski / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.