Salah je nakon pola sata u suzama napustio teren u Kijevu jer je zadobio povredu ramena poslije duela sa Ramosom.

Egipćanin je pokušao nastaviti utakmicu, ali bilo je jasno da od toga neće biti ništa, te da jednostavno mora u svlačionicu.

Javnost u Egiptu je uzdrmana povredom najboljeg igrača ove selekcije nekoliko sedmica pred Svjetsko prvenstvo.

Iako pojedini engleski mediji tvrde da je riječ o ozbiljnijoj povredi iz Egipda stižu dosta bolje informacije i da će Salah biti spreman za Mundijal.

Naime, zvanični Twitter profil selekcije Egipda objavio je izjavu doktora Mohammeda Abu Olaa koji je poručio da će Salah biti u ekipi za SP. On tvrdi da će se Salah oporaviti za dvije sedmice i biti spreman za Mundijal.

Prvo će otputovati u Englesku zbog oporavka, a selekciji Egipta trebao bi se priključiti na pripremama u Italiji.

Također, poručio je da će Salah sigurno biti na konačnom spisku Egipta koji će biti objavljen 4. juna.

 

Je li Ramos namjerno povrijedio Salaha? Lampard i Ferdinand razmišljaju isto

Ramos je hrvačkim zahvatom srušio Salaha koji je pao na travu i povrijedio rame, a potez Realovog kapitena je vjerovatno i prelomio finale, jer su Madriđani u nastavku olakšanim putem došli do trijumfa.

U polemiku oko toga je li Ramos namjerno povrijedio Salaha uključili su se Frank Lampard i Rio Ferdinand, koji dijele isto mišljenje – fudbalera Reala ne treba kriviti.

“Ne mislim da je Ramos namjerno povrijedio Salaha. Bio je blizu, reagovao je kao što bi svaki defanzivac reagovao, ali ponekad to dovede do neželjenog epiloga”, kazao je Lampard, a slično razmišlja i Ferdinand:

“Mislim da je to bila zaista dobra defanzivna reakcija Ramosa i ne bih rekao da je želio da povrijedi Salaha”, podvukao je nekadašnji defanzivac Manchester Uniteda.

Još uvijek nije poznato koliko je Salahova povreda ozbiljne prirode i da li će, kao što nagađa, propustiti predstojeće Svjetsko prvenstvo.