Aktualni načelnik Tomislavgrada Ivan Vukadin te zastupnici u Skupštini Livanjskog kantona Robert Bagarić i Ante Tadić privremeno su isključeni iz Hrvatske demokratske zajednice BiH.

Njih trojica su dobili rješenja o isključenju iz stranke na 30 dana, a kao razlozi za takvu odluku navode se kršenje Statuta i odluka Predsjedništva HDZ-a BiH kao i odluka Kantonalnog odbora HDZ-a BiH, potvrdio je predsjednik KO HDZ BiH Livanjskog kantona, Branko Ivković.

– Ova privremena mjera o isključenju iz stranke će se poništiti ukoliko se ispoštuju sve zacrtane odluke Predsjedništva HDZ BiH vezano za mandatara nove kantonalne vlade i odluka koje se odnose na smjenu tijela ŠGD Hercegbosanske šume d.o.o Kupres – dodao je Ivković.

Napomenuo je kako je o navedenim isključenjima predsjednik HDZ BiH Dragan Čović informirao Predsjedništvo HDZ BiH na sjednici u ponedjeljak u Mostaru.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Iz HDZ-a privremeno isključeni Ivan Vukadin, Robert Bagarić i Ante Tadić / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.