Iz kabineta Mila Đukanovića: Dodikove izjave nisu vrijedne komentara

Avaz.ba

Iz kabineta crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića izjavili su za novinsku agenciju Patria da posljednja izjava predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika nije vrijedna komentara.

Govoreći za srbijanske medije, predsjednik SNSD-a i aktuelni predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će u sastav buduće Srbije ulaziti i Republika Srpska, entitet u BiH, ali i dio Crne Gore.

Na pitanje novinara „2017. godine ste nacrtali mapu na kojoj je Republika Srpska i Srbija jedna država, da li se i danas toga držite?“, Dodik je odgovorio: „To će i biti jednog dana… Dobro, bit će to i ovdje malo, od Crne Gore, neće to ovako biti uvijek.“ 

– Takva izjava nije vrijedna komentara – saopćeno je Patriji iz kabineta predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića nakon te Dodikove izjave.

Dodik je za medije u Srbiji najavio da će se bh. entitet Republika Srpska, kao i dio Crne Gore spojiti sa Srbijom. Nije precizirao kada će to biti, ali je rekao da će do toga doći u ovom vijeku, i to na Sretenje. „15.02.20…” – napisao je Dodik.

(Autor: Avaz)