Međunarodna bokserska federacija odlučila je da ne otkazuje olimpijske kvalifikacije u Londonu i borbe za Tokio zakazala je usred pandemije koronavirusa, a kao mjere zaštite samo je zaključala dvoranu u kojoj su se održavala takmičenje.
 Poslije nekoliko dana borbi, iz Međunarodnog olimpijskog komiteta stigla je naredba: Prekida se takmičenja.

Nezadovoljni bokseri, zajedno sa čelnicima saveza vratili su se svojim kućama. Neki obavljenog posla, jer su njihove kategorije ranije počele, a neki bez ijedne borbe.
 Hrvatski bokseri “ponijeli” su u Zagreb i koronavirus, što ih je posebno razbjesnilo. Zbog neodgovornosti međunarodne federacije i organizatora u Londonu, ugroženo je zdravlje sportista, njihovih treneram, čelnika… 

– Jedan je naš član pozitivan na koronavirus. A to znači da sam vjerovatno zaražen i ja i ostali članovi reprezentacije, što baš nije lijep osjećaj, izjavioje Tomo Kadić, trener Bokserskog kluba Gladijator i jedan od trenera koji je bio u Londonu na kvalifikacijama za Olimpijske igre. 

Svi iz londonske delegacije su u samoizolaciji. Kadić je preko društvenih mreža otkrio istinu.

– Danas sam iščekivao rezultate testiranja na koronu jednog našeg kolege iz reprezentacije koji se išao testirati. Javili su mu da je pozitivan. Samim time sam vjerovatno i ja, moguće i ostale kolege iz reprezentacije. To nije baš lijep osjećaj. Ne bojim se to da kažem jer želim sve da nateram da shvate da je situacija ozbiljna. Nemojte se kockati sa nečijim životima ili nekom drugom uskratiti priliku da vidi svoje najdraže samo zato što vi na to gledate drugačije. Ja sam ovo shvatio vrlo ozbiljno i tako sam se postavio čim smo došli iz Londona, ističe  Kadić.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Iz Londona umjesto olimpijske “vize” donijeli koronavirus / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.