Mesna industrija Ovako apeluje na građane da ne dižu paniku jer se proizvodnja piletine kao i proizvoda od pilećeg mesa odvija po planiranoj dinamici za ovaj period godine. Naime, mesna industrija Ovako je jedina kompanija u Bosni i Hercegovini koja posjeduje vlastitu tvornicu stočne hrane, a kako novode, u ovom trenutku imaju dovoljne količine sirovine za proizvodnju stočne i hrane za piliće.

Mi kao najveća mesna industrija u Bosni i Hercegovini smo u proteklom periodu pomno pratili dešavanja i situaciju u svijetu, te smo samim tim blagovremeno obezbjedili sirovine za proizvodnju stočne hrane, kao i zaštitnu opremu, dezinfekciju te ostala sredstva neophodna za nesmetano odvijanje proizvodnih procesa.

Obzirom da posjedujemo vlastitu tvornicu stočne hrane, te da se prehrana pilića zasniva isključivo na vlastitoj hrani na vrijeme smo obezbjedili dovoljne količine sirovine a samim time I hrane za piliće. Kvalitet stočne hrane kao i pilećeg mesa ostaje na najvećem nivou, poručili su iz mesne industrije Ovako.

U vezi sa novonastalom situacijom želimo napomenuti da se sistem kontrole ulaza podigao na najveći nivo. Rade se pojačane dezinfekcije dok su posjete svedene samo na one neophodne.

Svakodnevno smo u kontaktu s našim poslovnim partnerima (dobavljačima) kako bismo osigurali kontinuitet isporuke. Ukoliko ovakva situacija potraje duži vremenski period nadamo se da usporavanja na granicama neće u većoj mjeri uticati na daljnji protok roba i povećanje ulaznih cijena.

Svakako, našim kupcima savjetujemo da prije svega optimiziraju kupovinu, da se pridržavaju mjera izdatih od nadležnih institucija i vlasti, te da imaju razumijevanja za nastalu situaciju, navodi se u saopćenju.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Iz mesne industrije Ovako apeluju na građane da ne dižu paniku, proizvodnja piletine kao i proizvoda od pilećeg mesa se odvija prema planiranoj dinamici za ovaj dio godine / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.