Iz rubrike “vjerovali ili ne”: Denis Bećirović kopira i poredi se sa Barackom Obamom

Faktor.ba

Denis Bećirović, kandidat SDP-a za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, i njegov izborni štab otišli su korak dalje od Fahrudina Radončića i SBB u smišljanju “inovativnih” izbornih plakata.

Nakon što je Radončićev izborni štab objavio prijedlog njegovog plakata za oktobarske izbore, pa ga onda glasačima objašnjavao(?!), iz SDP-a su na društvenim mrežama objavili Bećirovićev plakat, kojeg moguće je razmatraju kao finalni za izbore, za koji, istini za volju, nisu potrebna nikakva dodatna objašnjenja. Identičan je plakatu Baracka Obame, bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

Nejasno je koja je namjera SDP-a, osim da Bećirovića puste na milost i nemilost korisnicima društvenih mreža da ga ismijavaju i da dodatno potvrde njegove plagijatorske sklonosti. Naime, poznato je da je Bećirović u maju u intervjuu datom za Klix kopirao dijelove Strategije vanjske politike BiH, dokumenta kojeg je Predsjedništvo BiH usvojilo 13. marta ove godine, te ih javnosti predstavio kao svoju viziju. Bećirović je kopirao i samog sebe, pretočivši u nedavno promoviranu knjigu vlastite govore i pisma koje je imao od 2016. godine od kada je zastupnik u Parlamentu BiH. Valjda u nedostatku bilo kakve vizije vođenja države koju bi mogao ponuditi biračima.

Nakon anonimnog pisma podrške Bećiroviću koji je objavio SDP na svojoj web stranici, a u kojem se navodi kako je Bećirović “uporno crnčio” za BiH, poređenje sa Barackom Obamom zaista je, u najmanju ruku, prilično čudno.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...