Rukometna reprezentacija BiH debitirala je na Evropskom prvenstvu.

Bolji od “Zmajeva” u prvom meču bili su reprezentativci domaćina Norveške, aktuelni viceprvaci svijeta, koji su savladali BiH 32:26.

Ipak, izabranicima Bilala Šumana treba skinuti kapu i odati svako priznanje na požrtvovanosti, posebno ako se uzme u obzir nesređena situaciju u bh. sportu, a posebno rukometu.

Frapantna djeluje činjenica da večerašnje utakmice ne bi bilo da Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo nije uplatilo rukometnoj reprezentaciji 100.000 KM.

Zato je danas na adresu Ministartsva stigla zahvalnica iz Saveza.

– Koristimo priliku da se zahvalimo Ministarstvu kulturte i sporta Kantona Sarajevo, na čelu sa gospodinom Mirvadom Kurićem. Iznimno cijenimo Vašu pomoć i podršku koju ste pružili rukometnoj reprezentaciji – stoji u mailu.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Iz Saveza se zahvalili Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.