Banjalučka policija traga za nepoznatim lopovima koji su u četvrtak, za vrijeme policijskog sata, opljačkali Distributivni centar brze pošte “X Express” u naselju Lazarevo, u koji su provalili i iz sefa ukrali oko 50.000 KM.

Niko, za sada, nije osumnjičen za pljačku, a policija provjerava alibije za određene osobe. Izvor blizak istrazi kaže da će biti ispitani i pojedini radnici firme, jer postoje indicije da je pljačka bila “tipovana”.

– Ne isključujemo mogućnost da su provalnici imali insajdera iz “X Expressa”, jer su očigledno znali koliko novca ima u sefu. Osim toga, znali su i neke druge detalje u vezi s obezbjeđenjem firme pa su onesposobili videonadzor i druge uređaje. Na slučaju se radi, ispituju određena lica i prikupljaju dokazi i nadamo se da ćemo uspjeti da identifikujemo počinioce – rekao je izvor blizak istrazi.

Prema nezvaničnim informacijama, pljačka je izvedena oko tri sata poslije  ponoći, a oko 5.20 je prijavljena policiji, koja je obavila uviđaj. U vrijeme pljačke u firmi nije bilo nikog od radnika jer  je na snazi policijski sat.

Time su i sami provalnici mnogo riskirali, jer je njihovo kretanje teško moglo proći neopaženo, a u policiji sumnjaju da su i na to mislili te da su kretanje ograničili na minimum.

Iz “X Expressa” je potvrđeno da je opljačkan njihov Distributivni centar, navodeći da je jedina olakšavajuća činjenica u svemu to što niko od zaposlenih nije bio u centru, tako da niko nije povrijeđen.

– Istražni organi i institucije su preuzeli slučaj i s punim povjerenjem im prepuštamo pronalazak i sankcionisanje odgovornih za ova nedjela. Razočaravajuća je činjenica da u ovako teškom trenutku za našu državu i svijet u cjelini postoje pojedinci koji na ovakav način zloupotrebljavaju okolnosti i odluke nadležnih institucija donesene u cilju zaštite zdravlja ljudi. Mi nastavljamo dalje. Isporučujemo vaše pošiljke brzo, tačno i sigurno. I čuvamo radna mjesta za naše zaposlene – saopćeno je iz “X Expressa”.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Iz sefa ’X Expressa’ odnijeli 50.000 maraka / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.