Ovih dana iz štampe izlazi osma knjiga poznatog bosanskohercegovačkog književnika, Krajišnika Muhameda Mahmutovića, u izdanju izdavačke kuće Dobra knjiga.

Recenziju potpisuje akademik Ferid Muhić, a naslovnicu je uradio Sherock studio iz Zenice.

To je roman “Tihe likvidacije 2”, čiji je prvi dio izazvao veliku pažnju javnosti i čitalaca, a osnovno pitanje knjige je ima li čovjek pravo sam da se osveti zločincu, ako ga zakoni države ne progone ili čak štite. Moto glavnih junaka je “Kazna ne ispravlja nijednu nepravdu, ali može spriječiti stotinu drugih”.

Muhamed Mahmutović je književnik i novinar. Rođen je u mjestu Krakača u Cazinu. Prisutan je kao novinar u mnogim medijskim kućama, u ulozi političkog analitičara, kolumniste ili autora televizijskih priloga.

Glavni je i odgovorni urednik portala Senzor.ba. Autor je knjiga “Pokošeni cvjetovi Krajine”, “Bogatstvo beskućnika”, “Inat bosanskog goluba”, “Pacijenti”, “Tihe likvidacije” , “Priče slučajnih prolaznika” i “Bijeg iz slobode”. “Tihe Likvidacije2”.

Knjige su prevedene na strane jezike i doživjele su više izdanja.

Poznat je i kao recenzent brojnih literarnih ostvarenja, te kao autor književnih prikaza poznatih svjetskih bestselera. U književnosti prati postmodernistički model pisanja, uz mnogo dinamike, što mu je donijelo veliku popularnost kao romanopiscu. Član je Bošnjačkog akademskog foruma (BAF).

Izvor: A. Žunić / Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.