Zatvorenici iz zatvora u Ugandi svladali su stražare te je njih 219 pobjeglo s najmanje 15 pušaka. Dvoje odbjeglih zatvorenika je ubijeno nakon što su sigurnosne snage pokrenule potragu.

Do bijega je došlo jučer kasno navečer. Zatvorenici su provalili u oružarnicu zatvora u Karamoji i ukrali 15 pušaka AK-47 i municiju, piše CNN.

– Radi se o masovnom bijegu i tvrdokornim kriminalcima – rekla je vojna portparolka Flavia Byekwaso i dodala kako među njima ima serijskih ubojica, pljačkaša i silovatelja.

U toku je velika akcija i potraga za odbjeglim zatvorenicima. Portparolka je priopćila da su ubijena dva zatvorenika, a da je hvatanje ostalih otežala činjenica da imaju oružje i da je bila noć.

– Imali su cijelu noć da se raziđu i sakriju, što komplicira cijelu stvar. No, mi ćemo ih uhvatiti – rekla je.

Ovo je treći bijeg zatvorenika u Ugandi od početka pandemije koronavirusa, s time da su u ugandskim zatvorima zabilježena najmanje tri slučaja zaraze.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.