Dvadesetdevetogodišnji Haris Godinjak iz Sarajeva teško je povrijeđen u pucnjavi koja se dogodila sinoć oko 20.20 sati kod ugostiteljskog objekta „Twins“ na Trgu Barcelone u sarajevskom naselju Mojmilo, kada je iz vatrenog oružja ranjen u glavu pred očima gostiju!

Opsežna potraga

On je sa teškim i po život opasnim povredama prevezen na Kliniku urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje su mu se ljekari, do zaključenja ovog izdanja našeg lista, još borili za život. Kako saznajemo, on je sinoć hitno operiran i sve daljnje prognoze su neizvjesne.

Skoro istovremeno, veliki broj sarajevskih policajac dao se u opsežnu potragu za napadačem. Prve informacije su govorile da su u čitavoj drami učestvovale tri osobe. Prema posljednjim informacijama, policija je nedugo nakon pucnjave uhapsila jednog 24-godišnjaka, koji se dovodi u vezu s ovim incidentom. Nezvanično, napadač se sam predao.

Na licu mjesta od jednog očevica saznajemo da je Godinjak u kritično vrijeme bio u kafiću s prijateljima. Navodno, u objektu su se nalazilo i nekoliko rukometaša jednog sarajevskog kluba te su planirali gledati utakmicu Lige šampiona.

– Na vratima se pojavio napadač, koji je pozvao Godinjaka da izađe vani, kako bi, navodno, raščistli neke svari. Razmijenili su tek nekoliko riječi i odmah je usljedila pucnjava. Godinjak je pao, a gosti nisu znali kuda bježe. Napadač je odmah pobjegao – ispričao nam je jedan građanin, koji iz razumljivih razloga nije želio otkrivati identitet.

Prema drugoj verziji priče, napadač je kroz portal odmah počeo da puca i najmanje jedan hitac je pogodio nesretnog mladića. Od očevidaca saznajemo da se ubrzo pojavio i Godinjakov otac koji je, kada je shvatio da mu je sin teško ranjen, vrištao i psovao.

Da je napadač ispalio više hitaca te da je nastao opći metež, uvjerila se i ekipa „Dnevnog avaza“. Na portalu objekta je puklo staklo, a bila je vidljiva i rupa od hica, dok su na unutrašnjim, ali i vanjskim stolovima ostale jakne od izbezumljenih gostiju koji su spašavali žive glave.

– Čuo sam da su se gosti bukvalno bacali na pod, a potom jedni preko drugih panično bježali – kazao nam je jedan mještanin Mojmila.

Ubrzo je na poprište pucnjave stigla i iskusna istražiteljica sarajevske policije Olga Vukša koja je sa kolegama i dežurnom tužiteljicom Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu obavila uviđaj.

Više čahura

Više čahura te tragovi krvi vidjeli su i novinari te mnogobrojni građani koji su se tu okupili. Istražitelji su sa lampama u rukama tražili i sakupljali i najmanje dokaze korisne za daljnju istragu. Kako se moglo vidjeti, interesantna im je bila i obližnja kladionica koja, navodno, posjeduje videonadzor pa je moguće da je snimljen kompletan događaj.

Ono što sinoć nije bilo poznato jesu motivi i to bi se trebalo utvrditi opsežnom istragom koja je u toku.

Pucao u istom naselju

Haris Godinjak je i ranije punio stupce crne hronike. Interesantno je da je prije četiri godine u istom naselju učestvovao u pucnjavi u kojoj je teže ranjen tada 38-godišnji Jasenko Jahić. On je hapšen i 2011. godine kada je bio osumnjičen da je nožem nanio teške povrede Aldinu Smajkanu.
– See more at: http://www.avaz.ba/clanak/281968/izajve-svjedoka-sta-se-sinoc-desavalo-u-sarajevskom-naselju-mojmilo-godinjak-pred-ocima-gostiju-upucan-u-glavu#sthash.DtqrsfuU.dpuf