Izbola majku nožem zbog bijede


Ljiljana Stojčić (54) ubila je majku Nadu (82), jer više nije mogla da podnese teret brige o nepokretnoj i dementnoj starici.

Kako pišu “Novosti”, tragedija se dogodila u subotu oko 20.30, u centru Vlasotinca, u Ulici Siniše Janjića 25, u kućerku u kojoj su dvije žene stanovale kao podstanari.

Ljiljana je majci presudila sa više uboda nožem po tijelu i vratu, a potom je navodno sjela na stepenište i zapalila cigaretu. Ubrzo su stigle policija i Hitna pomoć, koja je mogla da konstatuje smrt starice.

Ljilja je, govore komšije, imala muke sa majkom. Ona je, pored zdravstvenih problema koje nosi starost, imala i psihičkih problema.

“Stalno ju je vodila kod ljekara i trudila se da joj pomogne, ali starica nikada nije bila zadovoljna. Psihički je zlostavljala kćerku kojoj je kap u čaši možda bilo to što je ostala bez zaposlenja“, kaže jedna od najbližih komšinica Stojčića i tvrdi da se Ljiljana od tada potpuno promijenila.

Majku je u Vlasotince dovela iz sela Svođa. Kćerka je jedinica i o starici nije imao ko drugi da brine. Od kada je Ljiljana dobila otkaz u konfekciji “1. maj”, jedva su sastavljale kraj sa krajem. Jedini izvor prihoda bila im je Nadina minimalna penzija.

“Ljiljana je dobila neku otpremninu, ali je ona brzo potrošena. Nije birala i radila je razne sezonske poslove, ali je za to vrijeme nepokretnu majku ostavljala samu što joj ova nije praštala, jer nije razumjela da se nema“, kažu u komšiluku.

/vijesti.ba /novosti0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...