Ukoliko vaš sastanak nije prošao kako treba, možda možete kriviti svoj smartphone. Barem tako pokazuju podaci istraživanja kojim je ustanovljeno na mobiteli mogu utjecati na ljubavni život.

Kompanija Decluttr koja se bavi prodajom starih uređaja je provela istraživanje u kojem je učestvovalo 1.500 osoba bez partnera, a postavljeno im je mnogo pitanja koja se odnose na njihov ljubavni život i odabir smartphonea.

Podaci istražvanja su pokazali da 70 posto ispitanika preferira korisnike iPhonea u odnosu na korisnike uređaja s operativnim sistemom Android, kao i da gotovo dva od pet ispitanika vjeruju da je smartphone igrao važnu ulogu u prvom dojmu na sastanku s potencijalnim partnerom ili partnericom.

Prema istraživanju, oko 65 posto korisnika iPhonea je željelo izaći s osobom koja koristi smartphone s Androidom. To znači da bi preostalih 35 posto ispitanika odbilo sastanak s drugom osobom samo zbog toga što ona koristi Android. S druge strane, samo 53 posto korisnika uređaja s Androidom je zainteresovano za sastanak s vlasnikom ili vlasnicom iPhonea.

Interesantno, više od trećine muških ispitanika je istaklo da su im žene kojw koriste mobitele s puknutim ekranima nezanimljiv jer na taj način one pokazuju nedostatak brige o sebi, kao i nedostatak finansijske sigurnosti. Zanimljivo, žene su imale druge parametre te ih odbijaju stariji mobiteli.

Također, istraživanje je pokazalo da će korisnici iPhonea poslati poruku prijatelju da ih “spasi” ukoliko sastanak ne ide prema planu. Također, češće će otići u toalet samo kako bi koristili mobitel, češće će otkazati sastanak, prekinuti ljubavnu vezu putem poruke te se i požaliti na nekog novog s kim su izašli.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.