– Pobjeda na lokalnim izborima donosi pred nove vladajuće strukture brojne izazove i obaveze, prvenstveno one vezane za stvaranje boljih uvjeta života i zaustavljenje trenda iseljavanja stanovništva.

Nakon nedavno održanih lokalnih izbora u zemlji, pobjednici – političke stranke sada su u dogovorima oko formiranja većina u općinskim i oradskim vijećima.

Oni bi, zajedno sa novoimenovanim načelnicima i gradonačelnicima trebali ponuditi rješenja kako pospješiti kvalitet života građana u lokalnim zajednicama.

A problemi su brojni -od potrebe za jačom infrastrukturom, investicijama, radnim mjestima koji bi uticali na ostanak ljudi u svojim mjestima.

Primjer tome zasigurno je Velika Kladuša, koje je u samom vrhu sredina čiji stanovnici, razočarani prilikama u ovoj općini, uveliko napuštaju općinu.

Izvor: RTVUSK.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.