Dobili smo teškog protivnika, oni su favoriti. Igraju praktički skoro kući. Igraju dobro, najstandardnije što sam dosad vidio. I ništa, moramo strašno dobro igrati da možemo parirati. To je onako, realno, započeo je o Norveškoj, hrvatskom protivniku u polufinalu, izbornik naših rukometaša Lino Červar.

KAD I GDJE IGRAMO?

A sad, polufinale! Na putu do finala stoje Sagosen i Norveška

Nakon što su se Norvežani ‘prošetali’ kako prvom, tako i drugom skupinom Europskog prvenstva sa sedam pobjeda u sedam utakmica, sad im slijedi ogled protiv ‘kauboja’ u nedalekom im Stockholmu.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

– Domaća publika, putujemo, oni su u mnogo boljoj situaciji i sve ide na njihov mlin, ali opet, ne smijemo ići naprijed da se predamo. Trebamo im pokušati parirati i moramo biti kompletni. Svi moraju biti unutra za igrati protiv ovakve ekipe koja je dinamična, agresivna i iznimno dobri u tranziciji. Odlični su u obrani, imaju dva odlična pojedinca, Sagosena i Johannessena uz odličnog golmana Bergeruda, znači, imaju sve – jasan je Lino.

HOĆE LI IGRATI U POLUFINALU?

Karačić: Boli me! Šego: Trener nam je rekao da udaramo jače

Polufinalni je susret, bar zasad, na rasporedu u petak, 24. siječnja, s početkom u 20 sati i 30 minuta. Možda se dogodi da Norvešku ‘prebace’ u raniji termin (18.00) kao zemlju najbližu domaćinima, pošto su domaćini svoje susrete dosad igrali u spomenutom terminu. U drugom polufinalnom susretu igraju Slovenija i Španjolska.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Hrvatskoj slijedi dan odmora, a onda utakmica odluke. Hoćemo li ući u borbu za toliko željeno europsko zlato ili ćemo se morati zadovoljiti borbom za broncu, saznat ćemo u petak…

Tema: Rukometni Euro 2020.

Više saznajte na izvornom linku: Fabijan Hrnčić – Izbornik Červar komentirao Norvešku: Praktički igraju doma i favoriti su, moramo strašno odigrati / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.