Izetbegović čestitao Dan državnosti BiH

FENA

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović čestitao je Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

– Svim građanima BiH u zemlji i inostranstvu upućujem iskrene čestitke povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine – naveo je Izetbegović te podsjetio da su narodi Bosne i Hercegovine na taj dan prije 75 godina hrabro digli glas protiv fašizma i obnovili državnost domovine.

Dodao je da je na zasjedanju ZAVNOBIH-a potvrđena državnost i multietničnost BiH, kao i ravnopravnost svih ljudi koji u njoj žive, te da su to temelji na kojima je sazdana i današnja Bosna i Hercegovina.

– Unatoč onima koji bi da te temelje poljuljaju Bosna i Hercegovina je sačuvala svoje biće i napreduje ka porodici modernih evropskih zemalja. Obilježavanje Dana državnosti je prilika da se sjetimo svih onih koji u proteklim decenijama nisu žalili položiti živote u borbi za slobodnu, demokratsku i prosperitetnu Bosnu i Hercegovinu, lišenu bilo kakve vrste diskriminacije.

Neka nam njihova žrtva bude trajno podsjećanje na obavezu da ne posustanemo na putu izgradnje uspješne i funkcionalne BiH, po mjeri svih njenih naroda i građana- naveo je Izetbegović u čestitki.

Izvor: FENA2

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...