Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović primio je danas predsjednika Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” Sanjina Kodrića i predsjednika Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“ Nikolu Čiču, kojima je naglasio da će se nastaviti zalagati za bolje uvjete rada nacionalnih kulturnih društava. 

Smatra da ona svojim aktivnostima na najbolji način prezentiraju specifičnosti bošnjačkog, hrvatskog, srpskog i jevrejskog naroda u BiH dajući tako snažan doprinos kulturnom bogatstvu zemlje.

Predsjednici društava su zahvalili Izetbegoviću na institucionalnoj i budžetskoj podršci koja je pružena nacionalnim kulturnim društvima “Preporod”, „Napredak“, „Prosvjeta“ i „La Benevolencija“.

U razgovoru je istaknuto da je institucionalna podrška ovim društvima od velikog značaja za njihov razvoj i kontinuitet aktivnosti putem kojih se jača i međusobno povjerenje, ali i povjerenje nacionalnih kulturnih društava i države, saopćeno je iz SDA.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Izetbegović se nastavlja zalagati za bolje uvjete rada kulturnih društava / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.


PROMO PLUS: Možda vas zanima i ovo: