Izjava Ivice Dačića o ideji da se oduzima državljanstvo građanima Srbije koji imaju drugačije mišljenje po određenom pitanju predstavlja vrhunac histerije koja vlada već desetak dana u Srbiji. Ovo je primjer ne samo otvorene diskriminacije nego čistog fašizma, ocijenio je lider LDP-a Čedomir Jovanović

– Očigledno je opet oživjela koalicija pojedinaca na vlasti i kriminalaca, navijača-huligana, lažnih patriota, popova spremnih da opet blagosiljaju neke nove „škorpione“, ali i koalicija s dobrim dijelom opozicije, koja ne samo da podržava ovako nešto nego i žali što to ne može da sprovede. Ovakva izjava Dačića dostojna je fašizma i fašista, u najboljem duhu onoga što Dačić stvarno i jeste, pa ne mora više da se skriva. Obraćanje Vučića je moralo biti tačka na izjave o ovoj temi i nema potrebe više iko da produbljuje probleme s Crnom Gorom – naveo je Jovanović. 

On je istakao i kako je suvereno pravo jedne zemlje da donosi zakone koje tamošnja skupštinska većina misli da treba donijeti, kao što je pravo svakog građanina te države da u vezi s tim izrazi svoje nezadovoljstvo.

– I tako svako normalan treba da posmatra stvari u Crnoj Gori. Umjesto toga, imamo izlive agresije koje pomaže vlast u Srbiji, što se na kraju završava ovakvom izjavom Ivice Dačića.
Izgleda da je takvima bilo malo devedesetih, pa bi opet da se igraju rata i krvi. Samo, taj isti Dačić mora da zna da će jednom ljudi u Srbiji razumjeti ko ih tri decenije gura u pakao, dok se kriminalno bogati na priči o pravima Srba i njihovoj ugroženosti. Taj dan bit će dan otreženjenja za sve nas i zato mu se radujem, kad god on došao – istakao je Jovanović. 


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Izjava Dačića dostojna je najvećih fašista, obraćanje Vučića je moralo biti tačka / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.