U toku proteklog odbrambeno-oslobodilačkog rata u izložbenom prostoru Regionalnog muzeja Pounja (Galerija „UNA“), pripremljeno je i postavljeno 78 prigodnih tematskih izložbi, koje su svojim sadržajima u tim teškim vremenima ulijevale nadu i optimizam, što je predstavljalo značajan doprinos u zajedničkoj borbi protiv agresora.

Tako je 8. augusta 1994. godine otvorena izložba slika „Ratni radovi 1992-1994“ Seada Emrića iz Bužima. On se prvi put samostalno predstavljao bihaćkoj likovnoj publici, sa uljima na platnu, radjenim u maniru svojevrsnog apstraktnog intimizma. Izložbu je organizirao Regionalni muzej Pounja u saradnji sa Informativnom službom 505. viteške motorizovane brigade, a otvorio Izet Nanić komandant 505. vmbr.

Priredio: Nijazija Maslak, muzejski savjetnik

Izvor: Cazin.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.