– Izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine trebaju biti unutar evropskih standarda, onako kako je to utvrđeno u Mišljenju Evropske komisije – kazao je za “Avaz” predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Dodao je da sve izvan ovoga, ovu zemlju odaljava od članstva u Evropskoj uniji i NATO savezu. 

– Želim podsjetiti ovom prilikom da jedan od temeljnih principa vladavine prava pretpostavlja jednakost svih pred zakonom, bez izuzetaka i to znači da unutar izbornog zakonodavstva Bosne i Hercegovine svi moramo biti jednaki. Ako neko želi, radi veće političke moći ili većeg stepena raspodjele političke moći poništiti euro-atlantski put Bosne i Hercegovine, barem ćemo znati o kome se konkretno radi. Vjerujem da će ovakve poruke veoma brzo doći i od međunarodne zajednice – rekao je Komšić.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Izmjene Izbornog zakona trebaju biti unutar evropskih standarda / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.