Izraelska policija zaključala je vrata džamije u starom dijelu grada okupiranog Istočnog Jerusalema koja pod Upravom palestinskih vakufa. 

Riječ je o džamiji Er-Rasasi, koja se nalazi prekoputa džamije Al-Aksa, a izraelske vlasti zatvorile su je na period od pola godine.

Izraelska policija je kao razlog zatvaranja džamije navela da su neki njeni dijelovi korišteni kao kancelarije pri palestinskom Uredu za obrazovanje.

Uredi Palestinske državne televizije i Ministarstva obrazovanja također su zatvoreni na šest mjeseci nakon pretresa izraelskih snaga.

Nakon što je američki predsjednik Donald Tramp (Trump) u decembru 2017. godine, Jerusalem proglasio “glavnim gradom Izraela”, izraelske vlasti intenzivirale su kršenja palestinskih prava i pritiske na palestinske institucije u Jerusalemu kao i istaknute ličnosti palestinskog društva.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.