Izraelske snage sravnile sa zemljom zgradu Al-Aqsa TV

N1

Izraelske snage su izvele zračni napad na sjedište televizijskog kanala “Al Aksa” u Gazi, koji je u vlasništvu pokreta Hamas.

Izraelski vojni avioni su navodno ispalili 10 raketa na sjedište televizije “Al Aksa”. U napadu je potpuno srušen centar ove televizijske kuće, javlja Anadolija.

Prijenos “Al Akse” je u jednom momentu i prekinut, ali je nastavljen s druge lokacije.

U napadima izraelskih snaga oštećene su i druge zgrade koje se nalaze u blizini.

Podsjećanja radi, izraelska vojska je zbog povećanih tenzija u pojasu Gaze svojim jedinicama koje se nalaze u pograničnom području poslala tenkove.

Izraelska vojska je danas započela i zračni napad na pojas Gaze nakon što je raketa ispaljena iz Gaze pogodila autobus na izraelskom teritoriju.

U izraelskim napadima ubijeno je troje, a ranjeno devet Palestinaca.

U saopćenju se također navodi da je s područja Gaze na izraelsku stranu ispaljeno blizu 200 raketa, dodajući da je na izraelskoj strani ranjena 21 osoba, od čega jedna teže, a navodno je riječ o izraelskom vojniku.

Iz Hamasa su sinoć saopćili da su izraelski vojnici prešli granicu i ušli tri kilometra unutar Gaze te da su kod Khan Younisa izvršili atentat na Nura Bereku, jednog od komandanata brigade Ezzedine al-Qassam.1

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...