Roker Đorđe David javno se obratio gradonačelniku Banja Luke Drašku Stanivukoviću, u nameri da odbrani mladu koleginicu Anđelu Ignjatović, koja je u javnosti poznata kao Breskvica.

Naime, Draško je prozvao mnoge pevače i repere sa naših prostora, te u nabrajanju spomenuo i Breskvicu, a pevač Đorđe David oštro je osudio njegov potez.

– Želim da se obratim gradonačelniku Banja Luke, Drašku Stanivukoviću. Ne poznajete materiju, a kritikujete, mislim da bi morali da se izvinite izvođaču iza pseudonima Breskvica zato što Vam pouzdano tvrdim da je u pitanju devojčica koja fantastično peva kao neko ko je 46 godina u ovoj profesiji i apsolutno stojim iza toga – započeo je David, pa nastavio:

– Pljugice, Desingerice, voćkice i Breskvice i kako već sebe nazivaju ovi “umetnici”, više neće moći da nastupaju u našoj Banjaluci. Mora da sačuvamo sistem vrednosti i poruke koje se šalju, kroz svaki vid javnog događaja. Siguran sam da smo doneli pravu odluku, ali bih voleo da svi mladi ljudi, koji ovo gledaju odluče se da ne idu na takve događaje i pre bilo kakvih zabrana. U bašti će da nikne ono što posadite u glavama mladih ljudi, upravo će da budu one misli koje im šaljete ovako javno, kroz događaje, koncerte, predstave i sve vidove javnih manifestacija. Zato će svi izvođači na teritoriji Banjaluke morati da ispune sve uslove. Ovo je naša odluka, i molio bih da je slede svi gradovi i opštine – izjavio je Stanivuković u videu koji je objavio na društvenim mrežama.

Draško je sada obrazložio zbog čega se i ona našla na listi nepoželjnih izvođača.

– Kada sam pomenuo ime Breskvice u svojoj izjavi, oni koji znaju šta se dešavalo pre par meseci u Banjoj Luci kada je bila aktuelna ta priča, znaju i na šta sam mislio. Moje pominjanje nje se nije odnosilo na njene pesme i muziku, nego na bilborde na kojem se ona nalazi sa pištoljem, pozivajući ljudi da dođu na koncert, a da stvar bude još gora, jedna žurka je bila za punoletne, dok je organizovana i jedna posebna žurka za maloletne osobe – rekao je Draško za “Novu” i dodao:

– Upravo to je ta donja granica koju podvlačimo, i neko to tumači kao zabrane, ali za nas su to jasni kriterijumi – zaključio je Draško.

(Pulsonline.rs)